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203.171-3 Policy.

(a) A DoD official covered by the requirements of section 847 of Pub. L. 110-181 (a “covered DoD
official”) who, within 2 years after leaving DoD service, expects to receive compensation from a DoD
contractor, shall, prior to accepting such compensation, request a written opinion from the
appropriate DoD ethics counselor regarding the applicability of post-employment restrictions to
activities that the official may undertake on behalf of a contractor.

(b) A DoD contractor may not knowingly provide compensation to a covered DoD official within 2
years after the official leaves DoD service unless the contractor first determines that the official has
received, or has requested at least 30 days prior to receiving compensation from the contractor, the
post-employment ethics opinion described in paragraph (a) of this section.

(c) If a DoD contractor knowingly fails to comply with the requirements of the clause at
252.203-7000 , administrative and contractual actions may be taken, including cancellation of a
procurement, rescission of a contract, or initiation of suspension or debarment proceedings.
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